Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pikantní houbová směs chutná nejlépe na opečené bagetě nebo na topinkách.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 400 g čerstvých hub
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Houby (hlívu, shitake nebo hřiby) a oloupanou a nakrájenou cibuli v misce smíchejte s olivovým olejem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, sušenou bazalkou, chilli a kmínem, osolte a opepřete. Směs nechte 30 minut odležet a poté ji umístěte do malého pekáčku. 

02.

Troubu rozehřejte na 150 °C a houbovou směs 35 minut pečte. Poté ji dejte do chopperu a nahrubo umixujte. Čerstvou bazalku natrhejte na kousky a lžící zlehka vmíchejte do pomazánky.

Načítám