Hlavní obsah
3,5
(62)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Je pro vás syrový česnek moc ostrý a nemáte rádi jeho silnou vůni? Upečte ho. Pečený česnek zesládne a ztratí nepříjemnou štiplavost. Je z něho skvělá nejen polévka, ale i snadná pomazánka... A tady je recept!

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 2 paličky česneku
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 50 g ovčí brynzy
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Paličkám česneku odkrojte vrchní stopku. Položte je na alobal, pokapejte olivovým olejem a trochu osolte. Česnek zabalte a dejte ho péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.

02.

Upečený česnek ztratí štiplavost a stroužky dokonale změknou. Nechte ho zcela zchladnout.

03.

Z upečeného česneku vymačkejte stroužky a rozmačkejte je vidličkou. Takto připravený česnek zamíchejte do žervé a brynzy. 

04.

Přidejte nasekanou jarní cibulku a čerstvě namletý pepř. Pomazánku dle chuti dosolte a podávejte ji s čerstvým pečivem – zkuste třeba domácí cibulový chléb ze sušeného droždí.

Foto: Svatava Vašková

Hotovou pomazánku zdobte nasekanou cibulkou a hrubě namletým pepřemFoto: Svatava Vašková

Načítám