Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pečený česnek ztratí palčivost, je lehce nasládlý a stravitelný. Hotová lahůdka!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 palice česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 150 g tvrdého sýra
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce ajvaru
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Celé palice česneku příčně rozkrojte na dvě poloviny, potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Vložte jej do trouby a pečte při 180 °C přibližně třicet minut. Jakmile je česnek zcela měkký , znamená to, že je již hotový. 

02.

Z česneku odstraňte slupky, vymáčkněte z nich měkkou dužinu a v misce vidličkou rozmačkejte na pastu. Přidejte hrubě nastrouhaný sýr, majonézu, jogurt, ajvar, osolte, opepřete. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 516,11 kJ
Bílkoviny14,38 g
Tuky24,85 g
Sacharidy19,62 g
Sůl1,71 g
SAFA8,44 g
Vláknina2,1 g
Cukry6,06 g
Související témata:

Načítám