Článek
Postup
01.
Papriku zbavte jádřince a nakrájejte ji na kousky. Batát oloupejte a také nakrájejte. Stroužky česneku nechte vcelku, cibuli a fenykl nakrájejte na plátky.
02.
Zeleninu vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a lístky tymiánu. Pečte ji půl hodinky v troubě předehřáté na 170 °C.
03.
Mezitím nakrájejte pečivo na plátky a opečte ho na suché pánvi dokřupava.
04.
Upečenou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přimíchejte k ní ricottu a pomazánku podle potřeby ještě osolte.
05.
Hotovou pomazánku namažte na topinky. Můžete ozdobit semínky nebo bylinkami.
Doporučujeme ještě klasiku – tvarohovou budapešťskou pomazánku a podívejte na naše 4 varianty vajíčkové.