Hlavní obsah
3,9
(28)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Pokud máte rádi pomazánky, tuhle si zamilujete. Pečená zelenina provoněná česnekem a tymiánem a zjemněná ricottou chutná nejlépe na opečeném chlebu.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks batátů
  • 5 stroužků česneku
  • 1 kousek fenyklu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g ricotty
  • 8 krajíců pečiva
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Papriku zbavte jádřince a nakrájejte ji na kousky. Batát oloupejte a také nakrájejte. Stroužky česneku nechte vcelku, cibuli a fenykl nakrájejte na plátky.

02.

Zeleninu vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a lístky tymiánu. Pečte ji půl hodinky v troubě předehřáté na 170 °C.

03.

Mezitím nakrájejte pečivo na plátky a opečte ho na suché pánvi dokřupava. 

04.

Upečenou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přimíchejte k ní ricottu a pomazánku podle potřeby ještě osolte. 

05.

Hotovou pomazánku namažte na topinky. Můžete ozdobit semínky nebo bylinkami. 

Načítám