Hlavní obsah
3,2
(98)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dýně se hodí nejen na polévky, pyré a pečení, ale je z ní také výborná pomazánka! A pokud máte dýni hokaido, nemusíte ji loupat.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g pomazánkového másla
  • 300 g dýně
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce sterilovaných kapií
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Dýni pokrájejte na kousky a mírně podlité vodou poduste doměkka. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a obojí v pánvi na olivovém oleji orestujte dozlatova. 

02.

Vychladlou dýni rozmixujte spolu s cibulí, slaninou a pomazánkovým máslem, vmíchejte nasekanou okapanou kapii, osolte, opepřete, dochuťte citronovou šťávou a promíchejte.

Zkusíte naši pomazánku nebo další dýňové recepty?

Načítám