Článek
Postup
01.
Kůži na mase nakrojte do mřížky. Do vepřového bůčku důkladně vetřete sůl, zauzený bok příliš nesolte. Maso posypte kmínem, jiné koření není třeba.
02.
Maso přendejte do litinového hrnce nebo pekáče a dejte ho péct na 180 stupňů na 30 minut. Lehce se zatáhne a pustí tuk.
03.
Mezitím si nasekejte na měsíčky cibuli a jablko. Celé palice česneku rozkrojte napůl.
04.
Teplotu v troubě snižte na 120 stupňů. K masu přidejte cibuli, jablka, rozkrojené palice česneku a snítku rozmarýnu. Společně pomalu pečte cca 3–4 hodiny. Maso nemusíte podlévat.
05.
Po této době bude vepřové maso dokonale křehké. Na posledních pár minut můžete zvýšit teplotu a maso dopéct tzv. na barvu.
Výborné jsou také vepřové výpečky po mexicku nebo zkuste vepřové ragú na pivě s těstovinami.