Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Kachnu rozčtvrťte (nebo už rovnou kupte čtvrtky), omyjte a bohatě ji posypte kmínem a solí. Šalotky zbavte slupky, stroužky česneku vyloupejte. Na dno pekáčku (ke kterému máte poklici) rozložte šalotky a česnek, položte na ně kousky kachny a vše zalejte sádlem.
02.
Rozprostřete na něj snítky tymiánu, přiklopte a dejte na 3,5 až 4 hodiny volně péct. Občas se ke kachně vraťte a zkontrolujte, jestli jsou všechny části ponořené v tuku. Po uplynutí času pekáček vyjměte, troubu zapněte na 200 stupňů, kachnu přendejte na plech a v troubě jí nechte jen pár minut udělat kůrčičku.
Tip: Nezapomeňte ke kachně připravit domácí knedlíky, doporučujeme ty z rubriky Babiččiny recepty.