Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Listopad? Ideální čas připravit tělo na náročné vánoční hodování. Naordinovali jsme vám kachnu! Co vy na to?

20 min.
Příprava
4 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 stroužků česneku
  • 8 ks šalotky
  • 1 svazek čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 500 g sádla
  • 1 ks kachny
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Kachnu rozčtvrťte (nebo už rovnou kupte čtvrtky), omyjte a bohatě ji posypte kmínem a solí. Šalotky zbavte slupky, stroužky česneku vyloupejte. Na dno pekáčku (ke kterému máte poklici) rozložte šalotky a česnek, položte na ně kousky kachny a vše zalejte sádlem.

02.

Rozprostřete na něj snítky tymiánu, přiklopte a dejte na 3,5 až 4 hodiny volně péct. Občas se ke kachně vraťte a zkontrolujte, jestli jsou všechny části ponořené v tuku. Po uplynutí času pekáček vyjměte, troubu zapněte na 200 stupňů, kachnu přendejte na plech a v troubě jí nechte jen pár minut udělat kůrčičku.

Tip: Nezapomeňte ke kachně připravit domácí knedlíky, doporučujeme ty z rubriky Babiččiny recepty.

Související témata:

Načítám