Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu, přidejte vejce, podle chuti sůl, česnek, majoránku, strouhanku, mléko, na malé kostičky nakrájené uzené maso a vypracujte těsto.
02.
Pološtiepok nakrájejte na asi 7 mm silné plátky, každý zvlášť obalte v bramborákovém těstě a v dlaních vytvarujte hladké placaté karbanátky.
03.
Na pánvi rozpalte sádlo a v něm karbanátky dozlatova opečte z obou stran, dohromady to trvá asi 15 minut.
Tip: Podávejte nejlépe se zelným nebo mrkvovým salátem. Pološtiepok můžete nahradit i jiným sýrem, skvělé jsou třeba obalované olomoucké tvarůžky.
Pokud vám nějaké uzené maso zbude, udělejte z něj pomazánku s nakládačkami.