Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Bramboráku odolá málokdo. A když se k němu ještě přidá pološtiepok a uzené maso, tak je to tutovka!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 ks pološtiepku
  • 600 g brambor
  • 2 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • mléko
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 plátek uzeného masa
  • 1,5 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu, přidejte vejce, podle chuti sůl, česnek, majoránku, strouhanku, mléko, na malé kostičky nakrájené uzené maso a vypracujte těsto.

02.

Pološtiepok nakrájejte na asi 7 mm silné plátky, každý zvlášť obalte v bramborákovém těstě a v dlaních vytvarujte hladké placaté karbanátky.

03.

Na pánvi rozpalte sádlo a v něm karbanátky dozlatova opečte z obou stran, dohromady to trvá asi 15 minut.

Tip: Podávejte nejlépe se zelným nebo mrkvovým salátem. Pološtiepok můžete nahradit i jiným sýrem, skvělé jsou třeba obalované olomoucké tvarůžky.

Pokud vám nějaké uzené maso zbude, udělejte z něj pomazánku s nakládačkami.

Související témata:

Načítám