Článek
Postup
01.
Květák rozdělte na růžičky, uvařte v osolené vodě doměkka, rozmixujte tyčovým mixérem a zahustěte najemno nastrouhaným oloupaným bramborem. Opepřete a vařte přibližně dvacet minut. Přilijte smetanu a ještě dvě minuty povařte. Stáhněte z ohně, přidejte máslo a utřený česnek a podle chuti dosolte.
KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA MÁ MNOHO VARIACÍ
02.
V pánvi na troše olivového oleje zprudka orestujte rozpůlená rajčata. Každou porci polévky jimi ozdobte a posypte hrubě mletým barevným pepřem a nasekanými chilli papričkami a dozdobte rukolou.
Už jste tuhle u nás netradiční zeleninu zkoušeli? Jestli se vám zdá krémová květáková polévka nudná, nepodávejte ji s krutony, ale se smaženým květákem!