Hlavní obsah
2,8
(96)
Foto: Ekaterina Kondratova, Shutterstock.com

Foto: Ekaterina Kondratova, Shutterstock.com

Jakmile se na pultech obchodů objeví svazky čerstvého chřestu, někteří z nás okamžitě ucítí kulinářskou výzvu, které se nelze vyhnout. Pojďte si námi uvařit polévku jako z luxusní restaurace.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g zeleného chřestu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 špetka chilli
Článek

Postup  

01.

Z chřestu odřízněte zdřevnatělé konce a v dolní třetině ho oloupejte (mladý se ani loupat nemusí).

02.

Nakrájejte ho na větší kousky, vhoďte do hrnce a zlehka osmahněte na másle.

03.

Po chvíli přidejte hladkou mouku a vše promíchejte.

04.

Pak chřest zalijte zeleninovým vývarem a nechte 15 minut vařit.

05.

Nakonec přidejte asi 100 ml smetany a rozmixujte na hladký krém. Případně polévku ještě dosolte a přidejte muškátový oříšek. Můžete ji dochutit i trochou sušeného chilli.

V jaké úpravě máte chřest nejraději vy?

Související témata:

Načítám