Článek
Postup
01.
Žebra, celý pepř, nové koření, bobkové listy, část libečku a celou oloupanou cibuli zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořeno, a povařte asi dvě hodiny do změknutí. Po uvaření vyndejte koření a maso oberte.
02.
Mezitím pořádně propláchněte kroupy, zalijte je trojnásobkem vody a spolu se lžící oleje je neosolené uvařte do změknutí. To trvá podle jejich velikosti asi 20–30 minut.
03.
Mrkev nakrájejte na nudličky, opečte na troše másla, osolte a zalijte vývarem z žeber. Obrané maso, uvařené kroupy a zbytek nasekaného libečku buď přidejte přímo do polévky, nebo dejte na stůl v mističkách, aby si každý nabral podle své chuti.
Tip
Jestli se vám nechce obírat žebra (která ale mají extra šťavnaté maso), použijte asi poloviční množství klasického uzeného bez kosti.
Vyzkoušejte i naše další tipy jak připravit žebra.