Článek
Postup
01.
Očištěnou cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na tenoučké plátky. Na přepuštěném másle ghí (lze nahradit olivovým olejem) v hrnci osmahněte cibuli doměkka. Když zesklovatí, přidejte mrkev a čočku a krátce orestujte.
02.
Zalijte vodou, přidejte kostku zeleninového bujonu a zázvor a vařte pod pokličkou zhruba 10 až 15 minut, dokud mrkev nezměkne.
03.
Přilijte kokosové mléko a podle chuti dokořeňte nebo dosolte. Polévku rozmixujte na jemný krém.
04.
Na závěr posypte nasucho opraženými dýňovými semínky.
Tip: Polévku lze obměnit s dýní místo mrkve a lze přidat i orestovanou cizrnu.
Zajímají vás další tipy výživářek? Vyzkoušejte kuře s pečenou zeleninou podle Michaely Bebové, teplý salát s červenou čočkou podle Jiřiny Mačkové nebo zdravou zelňačku s uzeným tofu od Lucie Tvrdoňové.