Hlavní obsah
3,3
(90)
Foto: Oksana Mizina, Shutterstock.com

Foto: Oksana Mizina, Shutterstock.com

Koučka zdravého životního stylu Radka Pamětická v zimě jako večeře preferuje husté krémové polévky. Ty lze připravit z velkého množství surovin a zajistí přísun vlákniny. Tato polévka z červené čočky nejlépe chutná zasypaná opraženými dýňovými semínky, přikusovat můžete kváskový žitný chléb.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 1 ks cibule
  • 3 ks mrkve
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce ghí
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 250 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 plechovka kokosového mléka
Článek

Postup

01.

Očištěnou cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na tenoučké plátky. Na přepuštěném másle ghí (lze nahradit olivovým olejem) v hrnci osmahněte cibuli doměkka. Když zesklovatí, přidejte mrkev a čočku a krátce orestujte.

02.

Zalijte vodou, přidejte kostku zeleninového bujonu a zázvor a vařte pod pokličkou zhruba 10 až 15 minut, dokud mrkev nezměkne.

03.

Přilijte kokosové mléko a podle chuti dokořeňte nebo dosolte. Polévku rozmixujte na jemný krém.

04.

Na závěr posypte nasucho opraženými dýňovými semínky.

Tip: Polévku lze obměnit s dýní místo mrkve a lze přidat i orestovanou cizrnu.

Načítám