Hlavní obsah
3,3
(59)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hodně lidí se luštěninám vyhýbá, ať už kvůli dlouhému času přípravy, nebo že mají obavy, zda se po nich nebudou cítit těžko. Víte, že červená čočka nenadýmá a je uvařená raz dva? Vyzkoušejte z ní polévku a budete překvapeni, o jak chutný chod se jedná.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky sušeného koriandru
  • 1 hrst listové petržele
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička uzené papriky
  • 4 lžíce zakysané smetany
Článek

Červená čočka se nehodí jen do polévky. Možná tomu nebudete věřit, ale jde z ní připravit i výtečná sekaná. Ale teď se pusťme do polévky.

Postup

01.

Čočku propláchněte, zalijte v hrnci vývarem, přidejte všechny zelené bylinky, trochu soli a vařte asi 20 minut doměkka.

02.

Nakrájenou šalotku opečte na pánvi s máslem dozlatova. Tu pak vmíchejte do horké, ne však vroucí polévky, kterou ještě dochuťte kořením.

03.

Polévku podávejte dozdobenou lístkem koriandru, a pokud nepočítáte každou kalorii, přidejte lžíci zakysané smetany a opečené krutony z pečiva.

Vyzkoušejte také salát z červené čočky s dresinkem. Je plný vitaminů.

Načítám