Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dostane vás varianta z batátů se slaninou a opečenou cibulí? Polévku můžete jíst teplou i studenou!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks batátů
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g anglické slaniny
  • 1/2 ks celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Batáty nakrájejte spolu s celerem a asi 15 minut povařte v osolené vodě. Sceďte je, vložte do mixéru a přidejte vývar, česnek, lístky tymiánu, sůl, pepř i kokosové mléko. Vše rozmixujte v hladký krém.

02.

Slaninu nakrájejte na kostičky a v pánvi ji opečte. Polévku nalejte do talířů a ozdobte ji slaninou a nasekanou petrželí.

Tip: Část slaniny můžete rozmixovat společně s polévkou. Krém bude krásně vonět!

Že batáty neznáte? V našem článku si přečtěte jejich výhody a obohaťte si sladkými bramborami jídelníček.

Související témata:

Načítám