Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Milujete chilli? Užijte si jeho pálivou chuť v pikantní polévce se zelenými fazolkami, klobásou a česnekem. Nemá chybu!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g sterilovaných fazolek
  • 200 g pikantní klobásy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 500 ml hovězího vývaru
  • olej
  • sůl
Článek

Postup

01.

Na oleji opečte nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidejte kmín, mletou papriku, chilli a koření nechte provonět.

02.

Zalijte vývarem, přidejte pokrájenou klobásu, loupaná rajčata, citronovou kůru a polévku vařte asi 20 minut. Chvíli před dohotovením přidejte do polévky nakládané zelené fazolky. Nakonec podle chuti ještě osolte.

Tip: Otrlejší si mohou do polévky při podávání přidat ještě nasekanou chilli papričku. Polévku můžete také podávat s kopečkem zakysané smetany.

Pokud jste opravdový milovník chilli, přidat si ho můžete i do klasické bramboračky.

Související témata:

Načítám