Hlavní obsah
3,6
(44)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vychutnejte si zdravější variantu pizzy bez kynutí – s kukuřičnou kaší je to opravdu hračka. Polentu máte hotovou za chvilku a pak už jen stačí nazdobit pizzu dle vlastních preferencí, třeba ve stylu caprese.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
Těsto
  • 200 g polenty
  • 1 špetka soli
  • 1 stroužek česneku
  • 3 snítky čerstvého oregana
K dokončení
  • 3 lžíce rajčatové omáčky
  • 4 listy medvědího česneku
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g cherry rajčat
  • 20 g parmazánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Polentu připravte podle návodu na obalu. Na 900 ml vody potřebujete asi 200 g instantní polenty. Prášek postupně přisypávejte za stálého míchání do vroucí osolené vody. Polenta je hotová zhruba do tří minut, kdy zhoustne na kaši.

02.

Polentu odstavte a ochuťte solí, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanými lístky oregana. Dortovou formu o průměru 28 cm vyložte pečicím papírem. Hustou polentovou kaši do ní rovnoměrně rozprostřete a předpečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.

03.

Předpečený korpus potřete rajčatovou omáčkou, rozprostřete na něj potrhané listy medvědího česneku, mozzarellu nakrájenou na kolečka a na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Postrouhejte parmezánem a navrch dejte pár lístků čerstvé bazalky.

04.

Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Nechte chvilku zchladnout a před podáváním ji ozdobte zbylou čerstvou bazalkou.

Vyzkoušejte také skvělý recept na americkou pizzu ve formě koláče!

Načítám