Článek
Postup
01.
Polentu připravte podle návodu na obalu. Na 900 ml vody potřebujete asi 200 g instantní polenty. Prášek postupně přisypávejte za stálého míchání do vroucí osolené vody. Polenta je hotová zhruba do tří minut, kdy zhoustne na kaši.
02.
Polentu odstavte a ochuťte solí, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanými lístky oregana. Dortovou formu o průměru 28 cm vyložte pečicím papírem. Hustou polentovou kaši do ní rovnoměrně rozprostřete a předpečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
03.
Předpečený korpus potřete rajčatovou omáčkou, rozprostřete na něj potrhané listy medvědího česneku, mozzarellu nakrájenou na kolečka a na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Postrouhejte parmezánem a navrch dejte pár lístků čerstvé bazalky.
04.
Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Nechte chvilku zchladnout a před podáváním ji ozdobte zbylou čerstvou bazalkou.
Vyzkoušejte také skvělý recept na americkou pizzu ve formě koláče!