Článek
Postup
01.
Žloutky ušlehejte s cukrem do nadýchané a světlé pěny. Zašlehejte do ní olej, zakysanou smetanu a postupně přidávejte pohankovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
02.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj těsto. Stěrkou ho uhlaďte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky.
03.
Mezitím nalejte do rendlíku mléko. Přidejte vanilkový cukr i pudink a metličkou prošlehejte. Uvařte hustý pudink a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Máslo ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Našlehané máslo po částech zašlehejte do vychladlého pudinku.
04.
Do hotového krému nakonec vmíchejte rozmražené borůvky. Krém naneste na vychladlé těsto. Uhlaďte a nechte aspoň 2 hodinky v chladu.
Jestli máte rádi chuť pohanky, mohla by vám chutnat také pohanka s dýní a kukuřicí nebo perník s čokoládovou polevou a pohankou.