Článek
Postup
01.
Pohanku několikrát propláchněte vodou. Přendejte ji do menšího hrnce. Zalijte ji 1 hrnkem (o objemu 250 ml) vody. Přidejte třtinový cukr a mletou skořici. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a za stálého míchání vařte 3 minuty. Poté stáhněte a nechte 15 minut dojít.
02.
Mezitím jablka zbavte jádřinců a i se slupkou je nakrájejte na menší kousky. Dejte je do kastrůlku, zasypte cukrem a skořicí. Duste je při nižší teplotě do měkka, asi 5 minut. Průběžně míchejte a podle potřeby můžete trošku podlít vodou.
03.
Uvařenou pohanku rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch dejte bílý jogurt, podušená jablíčka a nakonec zasypte nadrcenými vlašskými ořechy.
Máte rádi pohanku? Jaký je váš oblíbený recept?