Článek
Postup
01.
Pohanku dejte do menšího hrnce a zalijte vodou tak, aby byla potopená. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a na mírném ohni za stálého míchání vařte dvě až tři minuty. Poté odstavte a nechte lehce vychladnout.
02.
Mezitím nakrájejte jarní cibulku a česnek nadrobno. Vložte do mísy, přidejte vejce, sůl, pepř a kmín. Promíchejte s pohankou a nechte asi deset minut odležet při pokojové teplotě. Kdyby byla hmota moc tekutá, můžete ji zahustit strouhankou.
03.
Tvarujte placky a obalte je ve strouhance. V pánvi rozehřejte olej, placky smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s kysaným zelím s celým kmínem.
Chutná vám výrazná pohanková chuť? Vyzkoušejte pohanku s červenou řepou a balkánským sýrem.