Hlavní obsah
3,5
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vařili jste někdy z pohanky? V dřívějších dobách neodmyslitelně patřila na stůl prostých lidí. Pojďte si s námi uvařit pohanku s dýní.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g pohanky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks červené cibule
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks dýně
  • 2 lžičky kari koření
Článek

Postup

01.

Zeleninový vývar přiveďte k varu, minutu v něm povařte pohanku pod pokličkou, stáhněte ji z ohně a nechte 20 minut dojít.

02.

Mezitím oloupejte dýni, nakrájejte ji na menší kostky a ty začněte opékat na rozpáleném oleji. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a kukuřici. Když bude dýně měkká, vmíchejte přeceděnou pohanku, dochuťte solí, pepřem i kari a podávejte.

Související témata:

Načítám