Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Semínka jsou plná vitaminů a minerálů. Jak je ale proměnit v chutnou večeři? Představujeme vám quinou v dokonalém podzimním salátu!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 hrsti čerstvé rukoly
  • 1 lžíce medu
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 ks jarní cibulky
  • 100 g quinoy
  • 3 ks mrkve
Článek

Postup

01.

Quinou propláchněte a uvařte ji podle návodu (mělo by jí stačit 15 minut). Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zázvor také oloupejte a nastrouhejte najemno.

02.

Do mísy vhoďte mrkev, zázvor, rukolu, nasekanou jarní cibulku, přidejte směs octa a medu, přecezenou quinou a promíchejte. Nechte v lednici minimálně hodinu odležet, aby se chutě propojily.

Tip: Zázvor je drahý! Tak se podívejte, jak ho šetrně oloupat:

Sotva jste dosvačili, už přemýšlíte nad rychlou večeří, kterou si večer po příchodu domu připravíte? Usmažte si květákové koule s quinoou.

Související témata:

Načítám