Článek
Využijte krásně barevnou podzimní zeleninu a připravte si parádní domácí pomazánky. V lednici vydrží dva tři dny a dochutit je můžete pokaždé jinak. Nejlepší jsou na kvalitním kváskovém nebo celozrnném pečivu doplněné o opražená tykvová, slunečnicová či sezamová semínka, čerstvou rukolu, ořechy nebo třeba vařená vajíčka. Základem je upečená zelenina (kromě mrkve a řepy je skvělá i dýně, celer, papriky či lilky) a olivový olej, kterým rozhodně nešetřete – kromě zdravých tuků totiž pomazánkám dodá i krásně krémovou konzistenci a jemnou chuť.
Na mrkvovou pomazánku si připravte 600 g mrkve, římský kmín, kurkumu či kari. Na řepnou budete potřebovat 600 g červené řepy, rozmarýn a 100 g kozího sýra. A pro obě pak olivový olej, sůl, pepř, česnek a citronovou šťávu.
Kupujete si hotové pomazánky, nebo si najdete čas na jejich přípravu i doma?