Hlavní obsah
3,7
(47)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Už nevíte, co s jablky? Vyzkoušejte podzimní buchtu podle Michala, kterou zvládnou i začátečníci!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
  • 4 ks vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 50 g lískových oříšků
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/4 hrnku mléka
  • 4 ks jablek
  • 1 hrst rozinek
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko, ořechy, kakao, jablka pokrájená na kostičky a rozinky. Dobře promíchejte.

02.

Ke směsi přisypte mouku, prášek do pečiva, těsto propracujte a nalijte do koláčové formy.

03.

Pečte při 180 stupních (v horkovzdušné troubě 165 stupních) 45 minut, nechte vychladnout a podávejte mlsounům. A pozor, koláč není ani moc sladký.

Související témata:

Načítám