Článek
Nepatříte mezi milovníky dršťek anebo jste vegetariáni? I tak si můžete podobnou polévku vychutnat! Zkuste si připravit falešnou dršťkovku z hlívy ústřičné.
Postup
01.
Hovězí maso uvařte den předem. Zalijte ho vodou a připravte jednoduchý vývar. Prostě ho jen přiveďte k varu, plotnu stáhněte na minimum a aspoň hodinu, ideálně ale klidně celý večer, vařte. (Tažený vývar je vynikající!)
02.
Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte dozlatova na troše sádla. Zaprašte moukou a připravte světlou jíšku. Přidejte sladkou papriku, utřený česnek a drcený kmín a nechte koření pořádně rozvonět – trvá to jen chviličku. Tip: Jak osmažit cibulku dozlatova
03.
Zalijte hovězím vývarem (celkem by ho mělo být asi kolem 1 litru) a rozmíchejte, aby se nezavařily hrudky. Osolte. Do polévky vložte nakrájené maso z vývaru, pokrájené dršťky (dělají se z hovězích předžaludků) a kdo má rád, tak i jeden bobkový list. Vařte doměkka, obvykle to trvá ještě asi 40–60 minut.
04.
Do horké, ale už z plotny odstavené polévky vmíchejte majoránku. Krátké spaření ji rozvoní, kdyby prošla varem s polévkou, tak o většinu své vůně a chuti přijde. Horkou polévku podávejte s čerstvým domácím pečivem.
Máte rádi poctivé české polévky, ve kterých stojí lžíce? Pak si kromě dršťkovky osvěžte i recept na gulášovku a také recept na hustou frankfurtskou polévku! A můžete zkusit i recept na vege gulášovku z cizrny.