Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nahrubo, pórek na kolečka – použijte jen jeho bílou a světlezelenou část. V hrnci rozehřejte máslo, vhoďte cibuli, pórek a utřený česnek a za častého míchání nechte zesklovatět. Trvá to asi deset minut. Pak trochu stáhněte plamen a nechte ztmavnout dohněda, trvá to dalších asi 20 až 25 minut – nezapomeňte zeleninu občas promíchat.
V HLAVNÍ ROLI CIBULE
02.
Přidejte vermut, vývar a asi lžičku soli. Přiveďte k varu, plotnu stáhněte na minimum a patnáct minut pozvolna vařte. Poté odstavte z plotny, nechte vychladnout a rozmixujte úplně dohladka. Před podáváním polévku prohřejte a zjemněte smetanou. Můžete ozdobit troškou osmažené cibulky.
Jak děláváte cibulačku vy?