Hlavní obsah

Plněné závitky vás mile překvapí. Zkuste to s kapustou nebo červeným zelím

Foto: David Háva

Závitky jsou výbornou formou sytého jídlaFoto: David Háva

Závitky z kapusty jistě znáte, ale zkoušeli jste je někdy z červeného zelí nebo exotického mangoldu? Zaexperimentujte i s náplněmi a nebudete litovat.

Článek

Kapusta se tváří jako docela obyčejná zelenina, přitom jde o velkou zásobárnu vitaminů i minerálních látek. Oceníte jí i při shazování nadbytečných kil. Je totiž bohatá na vlákninu a vyvolává pocit sytosti.

Červené zelí skončí obvykle jako příloha ke kachně, ale určitě si na něm pochutnáte i jako na závitcích s chutnou náplní.

Mangold se v našich kuchyních ještě tolik nezabydlel, ale až ho vyzkoušíte, nebudete litovat. Využijete ho ve studené i teplé kuchyni. Tepelně se zpracovává velmi snadno, má jemnou oříškovou chuť a obsahuje velké množství kyseliny listové.

Máte rádi závitky?

Související témata:

Načítám