Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Mezitím slijte 400g plechovku černých fazolí a asi dvě třetiny obsahu rozmačkejte vidličkou na kaši. Přimíchejte celé fazole, rajčatovou salsu (nebo drcená sterilovaná rajčata), polovinu nasekaného koriandru, jemně pokrájenou jarní cibulku a koření.
02.
Když jsou brambory měkké, slijte je a odřízněte jim „pokličku“. Vnitřek lžičkou vydlabejte a vzniklou dutinu naplňte fazolovou směsí. Posypte nastrouhaným čedarem a 10 až 15 minut zapékejte dozlatova. Podávejte posypané zbytkem koriandru, případně i s kouskem čerstvého avokáda a lžící zakysané smetany.
Tip
Plněné brambory se hodí jako příloha nejen ke grilovanému masu, ale i jako předkrm nebo zajímavá večeře.
Lákají vás plněné brambory?