Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jak vypadá vyvážený oběd, který si bez výčitek můžete vzít s sebou do práce? Třeba jako tortilly! Prozradíme vám celý recept.

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 ks pšeničných tortill
  • 80 g sterilovaných červených fazolí
  • 1/2 ks červené cibule
  • 80 g hovězího masa
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks rajčat
  • 1 špetka uzené papriky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks limetky
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na půlkolečka, maso na proužky a papriku i rajče na kostičky.

02.

V pánvi zahřejte olej, nechte na něm zprudka zatáhnout maso, plamen stáhněte a přidejte cibuli, fazole, papriku, rajče i koření spolu se solí a pepřem. Směs nechte prohřívat asi 15 minut.

03.

V jogurtu rozmíchejte šťávu z limetky. Pak už si jen jednotlivé části zabalte s sebou do práce.

Tip na zabalení: Jogurt může zůstat v kelímku, jen ho pojistěte potravinovou folií. Směs nechte v krabičce, tortilly vezměte s sebou v igelitovém sáčku.

Tortilly můžete zkusit i zapéct.

Související témata:

Načítám