Hlavní obsah
4,2
(13)
Foto: foto Mona Martinů

Foto: foto Mona Martinů

Aby řízek nebyl jen obyčejným řízkem, stačí jen málo. Vyzkoušejte náš tip na plněné kuřecí řízky s cibulí, sýrem a jogurtem.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 1 ks cibule
  • 70 g anglické slaniny
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička soli
  • 3 plátky goudy
Trojobal
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 9 lžic strouhanky
Smažení
  • 1,5 dl oleje
  • 1 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Do bílého jogurtu vmíchejte polévkovou lžíci provensálského koření, malou lžičku soli a nasekaný rozmarýn.

02.

Prokrojte prso, aby se dalo otevřít jako noviny. Vnitřek natřete jogurtovou směsí a nechte chvilku odležet. Zatím na pánvičce s troškou oleje osmažte cibuli pokrájenou na kolečka a plátky slaniny. Odstavte.

03.

Prso s vnějších stran posolte a dovnitř vložte plátek slaniny, plátek goudy a poklaďte to smaženou cibulkou. Řízek zavřete a obalte v trojobalu. Do pánve nalijte olej, kterým rozhodně nešetřete. Podstatné je, že do něj musíte přidat kousek slaniny nebo lžíci sádla. Do rozpáleného tuku vložte řízky a na mírném plameni je smažte z obou stran asi 10 minut.

04.

Podávejte klasicky s bramborem nebo bramborovou kaší.

Pokud vám kombinace kuřecího masa se sýrem zachutnala, zkuste i Cordon blue.

Související témata:

Načítám