Článek
Postup
01.
Do bílého jogurtu vmíchejte polévkovou lžíci provensálského koření, malou lžičku soli a nasekaný rozmarýn.
02.
Prokrojte prso, aby se dalo otevřít jako noviny. Vnitřek natřete jogurtovou směsí a nechte chvilku odležet. Zatím na pánvičce s troškou oleje osmažte cibuli pokrájenou na kolečka a plátky slaniny. Odstavte.
03.
Prso s vnějších stran posolte a dovnitř vložte plátek slaniny, plátek goudy a poklaďte to smaženou cibulkou. Řízek zavřete a obalte v trojobalu. Do pánve nalijte olej, kterým rozhodně nešetřete. Podstatné je, že do něj musíte přidat kousek slaniny nebo lžíci sádla. Do rozpáleného tuku vložte řízky a na mírném plameni je smažte z obou stran asi 10 minut.
04.
Podávejte klasicky s bramborem nebo bramborovou kaší.
Pokud vám kombinace kuřecího masa se sýrem zachutnala, zkuste i Cordon blue.