Hlavní obsah
3,3
(63)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Zpracujte letošní úrodu co nejefektivněji. Sladká, na slunci dozrálá rajčata, šťavnaté papriky i voňavé bylinky, to všechno pohromadě vám zaručí dokonalou letní večeři!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Omáčka
  • 600 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička třtinového cukru
Na papriky
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g sýru feta
  • 1 lžíce listové petržele
  • 4 ks paprik
Článek

Postup

01.

Rajčata spařte vroucí vodou a pak je oloupejte. Zbavte je tuhých středů a nakrájejte je nadrobno. Přidejte k nim prolisované stroužky česneku, lístky tymiánu, cukr a směs osolte a opepřete. Asi 4 lžíce hotové směsi dejte stranou a zbytek dejte do zapékací mísy.

02.

Papriky podélně seřízněte a zbavte je semínek. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, slaninu a cuketu na malé kostičky. Na trošce oleje opečte slaninu dokřupava a dejte ji stranou. Větší část tuku z pánve slejte a přidejte cibuli. Opečte ji a po chvíli přidejte česnek a cuketu. 

03.

Do směsi vmíchejte hovězí maso a opečte ho dohněda. Přidejte zpět slaninu, vmíchejte nasekanou petrželku, odložená ochucená rajčata a směs osolte a opepřete podle chuti. Podlejte ji troškou vody a pod pokličkou povařte asi 15 minut. Hotovou směsí pak naplňte papriky.

04.

Naplněné papriky položte na rajčatovou směs. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Papriky po upečení posypte rozdrobeným sýrem. Podávejte s křupavou bagetou. 

Dalším vyloženě letním jídlem z paprik a rajčat je lečo. Věděli jste, že to pravé je bez vajíček

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 361 kJ
Bílkoviny141,2 g
Tuky171,83 g
Sacharidy92,62 g
Sůl11,82 g
SAFA71,34 g
Vláknina26,32 g
Cukry59,43 g
Související témata:

Načítám