Článek
Postup
01.
Rajčata spařte vroucí vodou a pak je oloupejte. Zbavte je tuhých středů a nakrájejte je nadrobno. Přidejte k nim prolisované stroužky česneku, lístky tymiánu, cukr a směs osolte a opepřete. Asi 4 lžíce hotové směsi dejte stranou a zbytek dejte do zapékací mísy.
02.
Papriky podélně seřízněte a zbavte je semínek. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, slaninu a cuketu na malé kostičky. Na trošce oleje opečte slaninu dokřupava a dejte ji stranou. Větší část tuku z pánve slejte a přidejte cibuli. Opečte ji a po chvíli přidejte česnek a cuketu.
03.
Do směsi vmíchejte hovězí maso a opečte ho dohněda. Přidejte zpět slaninu, vmíchejte nasekanou petrželku, odložená ochucená rajčata a směs osolte a opepřete podle chuti. Podlejte ji troškou vody a pod pokličkou povařte asi 15 minut. Hotovou směsí pak naplňte papriky.
04.
Naplněné papriky položte na rajčatovou směs. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Papriky po upečení posypte rozdrobeným sýrem. Podávejte s křupavou bagetou.
Dalším vyloženě letním jídlem z paprik a rajčat je lečo. Věděli jste, že to pravé je bez vajíček?