Hlavní obsah
3,9
(7)
Foto: greta blumajerová

Foto: greta blumajerová

Vyzkoušejte klasické jídlo z mletého masa tentokrát v lehce netradičním kabátě. Připravili jsme si pro vás plněné papriky pečené s rajčaty.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks bílá paprika
  • 300 g míchaného mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce dlouhozrnné rýže
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks vejce
  • 2 plechovky sterilovaných rajčat
  • 4 ks rajčat
  • 1 dl hovězího vývaru
Článek

Postup

01.

Mleté maso dejte do mísy, přidejte vajíčko, jemně nakrájenou cibuli, rýži, petrželku, sůl a pepř a vše promíchejte.

02.

Papriky omyjte a uřízněte jim ‚čepičku‘. Když navíc uříznete i špičku tak, aby v ní vznikl malý otvor, budou se papriky lépe plnit (máte kam vytlačit vzduch) a i šťáva během pečení se dostane všude a ze všech stran! Směs naplňte do paprik, které skládejte vedle sebe do zapékací misky. Pokud vám nějaké maso zbude, udělejte z něj kuličky a přidejte je vedle paprik.

03.

Připravené papriky zalijte malou sběračkou hovězího vývaru nebo vody, přes ně naneste pokrájená sterilovaná rajčata a navrch dejte ještě na kolečka nakrájená čerstvá rajčata, ať máte čím nazdobit talíř. Misku vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 40 minut. Jako příloha se hodí rýže, ale i chléb.

Pokud maso nejíte, ať už protože jste vegetarián, nebo vám prostě jen nechutná, zkuste plněné papriky bez masa.

Související témata:

Načítám