Článek
Postup
01.
Mleté maso dejte do mísy, přidejte vajíčko, jemně nakrájenou cibuli, rýži, petrželku, sůl a pepř a vše promíchejte.
02.
Papriky omyjte a uřízněte jim ‚čepičku‘. Když navíc uříznete i špičku tak, aby v ní vznikl malý otvor, budou se papriky lépe plnit (máte kam vytlačit vzduch) a i šťáva během pečení se dostane všude a ze všech stran! Směs naplňte do paprik, které skládejte vedle sebe do zapékací misky. Pokud vám nějaké maso zbude, udělejte z něj kuličky a přidejte je vedle paprik.
03.
Připravené papriky zalijte malou sběračkou hovězího vývaru nebo vody, přes ně naneste pokrájená sterilovaná rajčata a navrch dejte ještě na kolečka nakrájená čerstvá rajčata, ať máte čím nazdobit talíř. Misku vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 40 minut. Jako příloha se hodí rýže, ale i chléb.
Pokud maso nejíte, ať už protože jste vegetarián, nebo vám prostě jen nechutná, zkuste plněné papriky bez masa.