Hlavní obsah
3,0
(100)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte rádi plněné papriky s rajskou, ale nebaví vás je plnit? Zkuste tuhle variaci na oblíbený český letní recept. Z mletého masa udělejte kuličky a do rajské přidejte opečené papriky.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuličky
  • 700 g míchaného mletého masa
  • 1 lžička soli a pepře
  • 1 ks cibule
  • 1 dl rostlinného oleje
Omáčka
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 ks bílá paprika
  • 2 plechovky krájených sterilovaných rajčat
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky soli a pepře
Článek

Postup

01.

Mleté maso prohněťte, přidejte jemně nakrájenou cibuli, osolte a opepřete. Rukama vytvořte malé kuličky, které opečte ze všech stran v kastrolu na troše oleje dozlatova.

02.

Kuličky vyndejte z tuku a odložte. Cibuli a očištěné papriky nakrájejte na proužky.

03.

V tuku po masových kuličkách nechte cibuli zesklovatět. Podle potřeby trošku oleje přidejte, přisypte papriky a nechte je rovněž zesklovatět.

04.

Nakonec přidejte dvě 400 g plechovky rajčat (klasická velikost), nasekaný tymián, sůl a pepř a asi 10 minut provařte. Do omáčky vložte osmahnuté kuličky a ještě 10–15 minut provařte.

05.

Omáčku s masem podávejte s dušenou rýží.

Kombinace rajčat a paprik je pro české léto typická. Oboje patří také třeba do leča, naučíme vás, jak ho dělat úplně nejlepší. Skvělá je i tahle ostrá směs na topinky nebo polévka z pečených paprik a rajčat.

Načítám