Článek
Postup
01.
Mleté maso prohněťte, přidejte jemně nakrájenou cibuli, osolte a opepřete. Rukama vytvořte malé kuličky, které opečte ze všech stran v kastrolu na troše oleje dozlatova.
02.
Kuličky vyndejte z tuku a odložte. Cibuli a očištěné papriky nakrájejte na proužky.
03.
V tuku po masových kuličkách nechte cibuli zesklovatět. Podle potřeby trošku oleje přidejte, přisypte papriky a nechte je rovněž zesklovatět.
04.
Nakonec přidejte dvě 400 g plechovky rajčat (klasická velikost), nasekaný tymián, sůl a pepř a asi 10 minut provařte. Do omáčky vložte osmahnuté kuličky a ještě 10–15 minut provařte.
05.
Omáčku s masem podávejte s dušenou rýží.
Kombinace rajčat a paprik je pro české léto typická. Oboje patří také třeba do leča, naučíme vás, jak ho dělat úplně nejlepší. Skvělá je i tahle ostrá směs na topinky nebo polévka z pečených paprik a rajčat.