Článek
Postup
01.
Středně velké žampiony očistěte vlhkým ubrouskem a odřežte nohy hned při kloboučku, aby vznikla jakási miska.
02.
Nohy žampionů nadrobno pokrájejte do misky a smíchejte s nahrubo nastrouhanou goudou. Přidejte olej, prolisovaný česnek a bylinky, osolte, opepřete a promíchejte.
03.
Sýrovou směsí naplňte kloboučky žampionů a na středním nepřímém žáru grilujte asi pět až osm minut, až se sýr rozteče a žampiony změknou.
04.
Hotové posypte hoblinkami parmazánu, přidejte malou špetku čerstvě mletého pepře a další bylinky.
MÁTE RÁDI PLNĚNÉ ŽAMPIONY?
Tip: Sýr a bylinky si můžete zvolit podle chuti – nám chutná kombinace jemné goudy, která nepřebije chuť žampionů, a trochy libečku, ten dodá „masovou“ příchuť. Pro milovníky výraznějších chutí doporučuji sýr s modrou plísní. Když nevydržíte bez masa, můžete do náplně přidat i na kostičky nakrájenou uzenou slaninu. Z bylinek s žampiony krásně ladí i tymián a petrželka.
S čím si žampiony děláváte nejčastěji?