Hlavní obsah
2,5
(2)
Foto: David Špingl

Foto: David Špingl

Skvělé jídlo z obyčejné cibule? Určitě vyzkoušejte tento recept, nebudete litovat!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks cibule
  • 23 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 100 g tvrdého sýra
  • 8 plátků slaniny
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte a 12 minut povařte v osolené vodě. Osušte, seřízněte vršek a pomocí lžičky opatrně vydlabejte vnitřek tak, aby vám zbyly jen 2–3 horní vrstvy.

02.

Vnitřky a skrojené „pokličky“ nasekejte nadrobno a dozlatova opečte na rozehřátém oleji nebo másle. Pořádně osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem.

03.

Zalijte smetanou a vmíchejte nastrouhaný sýr. Vydlabané cibule obalte slaninou, kterou spíchněte kouskem párátka. Naplňte směsí a pečte ve vymazaném pekáčku asi 25 minut při 200 stupních Celsia.

04.

Podávejte samotné jako předkrm nebo se salátem a bramborami jako hlavní chod. Na romantickou večeři ale nedoporučujeme...

Podívejte se, co dalšího lahodného se dá připravit z cibule.

Související témata:

Načítám