Článek
Postup
01.
Cibule oloupejte a 12 minut povařte v osolené vodě. Osušte, seřízněte vršek a pomocí lžičky opatrně vydlabejte vnitřek tak, aby vám zbyly jen 2–3 horní vrstvy.
02.
Vnitřky a skrojené „pokličky“ nasekejte nadrobno a dozlatova opečte na rozehřátém oleji nebo másle. Pořádně osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem.
03.
Zalijte smetanou a vmíchejte nastrouhaný sýr. Vydlabané cibule obalte slaninou, kterou spíchněte kouskem párátka. Naplňte směsí a pečte ve vymazaném pekáčku asi 25 minut při 200 stupních Celsia.
04.
Podávejte samotné jako předkrm nebo se salátem a bramborami jako hlavní chod. Na romantickou večeři ale nedoporučujeme...
Podívejte se, co dalšího lahodného se dá připravit z cibule.