Hlavní obsah
3,1
(237)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ať už jako originální večeři, nebo chutnou přílohu, tento recept si zamilujete! Náplň navíc můžete měnit podle své chuti a fantazie. My vám nabízíme kombinaci jarní cibulky a slaniny.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks brambor
  • 3 lžičky ghí
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 ks jarní cibulky
  • 50 g mozzarelly
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Tři velké, důkladně omyté brambory neloupejte a spolu s malou lžičkou přepuštěného másla (ghí) a kouskem snítky rozmarýnu zabalte každou zvlášť do alobalu. 

02.

Takto připravené brambory vložte do vhodné zapékací mísy nebo pekáčku a dejte je péct na 190 stupňů do horkovzdušné trouby. Dle velikosti brambory pečte doměkka (cca 40 až 50 minut). Mezitím si na pánvi orestujte kostičky slaniny. 

03.

Zda-li jsou brambory měkké, vyzkoušejte nožem. Když ano, vyjměte je z trouby, rozbalte a nechte zchladnout. Pak jim skrojte vrchní část a vydlabejte je, aby vznikly lodičky. 

04.

Vydlabaný vnitřek brambor dejte do mísy, lehce ho ještě rozšťouchejte vidličkou, přidejte vejce, nasekanou jarní cibulku a předem orestované kostičky anglické slaniny i s vypečeným tukem. Přidejte třetinu nastrouhané mozzarelly, směs opepřete a dosolte dle chuti. 

Foto: Svatava Vašková

Vůně se rozline po celém domě a přitom je to tak jednoduché!Foto: Svatava Vašková

05.

Vydlabané brambory naplňte směsí a dejte je péct do trouby na cca 20 minut, po 10 minutách navrch brambor rozdělte zbytek nastrouhané mozzarelly. Pečte je dozlatova a nakonec je na talíři posypte nasekanou čerstvou pažitkou. 

Tip

Takto připravené brambory jsou výborné v kombinaci s čerstvou zeleninou a jednoduchým dipem se zakysané smetany s troškou soli a česneku.

Energetická hodnota celkem - 3 porce
Energie3 578,24 kJ
Bílkoviny34,52 g
Tuky45,05 g
Sacharidy75,36 g
Sůl2,76 g
SAFA24,84 g
Vláknina7,8 g
Cukry5,76 g

Načítám