Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jak upravit batáty? Chutně! Naplňte je sýrem feta a máte za chvilku hotovo. Tady je celý recept!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g sterilovaných červených fazolí
  • 1 trochu chilli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 100 g sýru feta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 2 ks mrkve
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 4 ks batátů
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Batáty dobře omyjte, propíchejte na několika místech vidličkou a dejte na 40 minut péct na plechu v troubě.

02.

Mezitím nakrájejte mrkev na půlkolečka, cibulku a koriandr nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a mrkev na něm opečte dozlatova. Přidejte cibulku, fazole, koriandr, chilli, sůl, pepř a směs prohřejte. Nakonec do pánve rozdrobte fetu.

03.

Batáty rozřízněte podélně na poloviny a lžící je vydlabejte s tím, že jejich obsah přidávejte do směsi. Vydlabané lodičky teď jen naplňte promíchanou směsí a vraťte do trouby na 10 minut rozpéct.

Pečené batáty jsou výborné s avokádovou salsou.

Související témata:

Načítám