Článek
Postup
01.
Nejprve si nasucho, na velké pánvi, lehce opražte na hrubo nasekané oříšky, budou tak mít lepší chuť. Oříšky z pánve vyndejte a nalijte do ní dvě lžíce oleje. Cibuli, spolu s nadrobenou chilli papričkou zbavenou semínek, osmažte doměkka, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, nasekaný česnek, skořici, římský kmín a nechte chvilku provonět. Vmíchejte rýži, zalijte vývarem a povařte, až je rýže na skus (bude se ještě péct, takže nemusí být úplně doměkka).
02.
Mezitím z dýní odkrojte vršek na pokličku, lžící vydlabejte semínka a zevnitř i zvenčí je potřete olejem a osolte.
03.
Do rýžové směsi vmíchejte rozinky, opražené oříšky a nasekanou mátu, osolte a opepřete. Dýně rýží naplňte a pečte při 200 stupních Celsia asi 40 minut, až dužina změkne.
Z dýně Hokkaido si můžete také připravit výbornou polévku s kokosovým mlékem.