Článek
Postup
01.
Maso nařízněte tak, aby vám vznikla kapsa. Otevřete ji, zevnitř zlehka osolte, opepřete a posypejte paprikou a sušeným či čerstvým prolisovaným česnekem.
02.
Obložte lístky špenátu (pokud používáte mrazený, nechte ho rozmrznout a pořádně vyždímejte), kousky sušených rajčat a natrhanou mozzarellou, uzavřete a zajistěte párátky, aby obsah nevypadával.
03.
Maso pak i zvenčí z obou stran ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, paprikou a česnekem a zprudka dozlatova opečte na troše olivového oleje.
04.
I s pánvičkou (proto vybírejte takovou, která smí do trouby) přemístěte asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C, aby bylo maso dobře propečené i zevnitř.
Tip: Místo části náplně použijte bazalkové pesto nebo dejte výraznější sýr, jako je niva či feta.
Kuřecí maso a sýr je vděčná kombinace. Zkuste i plněné cukety s mletým masem a sýrem, šťavnatou kuřecí sekanou nebo kuře pečené s těstovinami, hrozny a nivou.