Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: david háva

Foto: david háva

Plněná jablka na balkánský způsob mohou být skvělou sladkou tečkou vaší letní večeře. A s kopečkem vanilkové zmrzliny budou chutnat ještě lépe!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Plněná jablka
  • 8 ks jablek
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 300 g vlašských ořechů
  • 6 lžic agávového sirupu
Sirup
  • 1 l vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 hrnky cukru krupice
Článek

Postup

01.

Suroviny na sirup svařte tak, aby tekutina mírně zhoustla.

02.

Jablka oloupejte, nechte vcelku a vyjměte jádřince. Vložte je do sirupu a krátce vařte. Jablka se nesmí rozpadnout.

03.

Smetanu ušlehejte do tuha, smíchejte s ořechy a vanilkovým cukrem. Směsí naplňte vychladlá jablka a přelijte je agávovým sirupem.

Pokud máte jablka přezrálá a už vám příliš nedrží pohromadě, připravte opilá jablíčka.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie5 855 kJ
Bílkoviny14,21 g
Tuky63,45 g
Sacharidy185,89 g
Sůl0,11 g
SAFA18,18 g
Vláknina11,67 g
Cukry175,93 g
Související témata:

Načítám