Článek
Postup
01.
Nakrájejte cibuli na drobné kostičky. Maso dejte do větší mísy, osolte, opepřete, přidejte asi čtyři lžíce ledové vody a pořádně rukou propracujte. Vmíchejte cibuli a ještě chvíli hněťte.
02.
Navlhčete si ruce studenou vodou, odeberte hrst masové hmoty, vytvořte bochánek a párkrát ho z výšky hoďte na pracovní plochu, abyste z něj vytlačili vzduch. Vytvarujte tenčí placku, dejte stranou a takhle zpracujte všechno maso. Nechte chvíli uležet v lednici.
LETNÍ MASOVÁ INSPIRACE
03.
Na pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Vložte maso a opékejte z obou stran asi pět minut, až bude uvnitř propečené, ale ne vysušené.
04.
Pljeskavicu podávejte s pita chlebem, ajvarem a čerstvou zeleninou.
Můj tip: Do směsi masa můžete přidat i část jehněčího.
Máte rádi balkánské masové pochoutky?