Článek
Postup
01.
Vepřové a hovězí mleté maso smíchejte v misce, osolte a opepřete. Pozor, maso osolte opravdu jen zlehka, dostatek slané chuti mu dodá balkánský sýr! Navlhčenýma rukama vytvarujte z masa co nejtenčí oválné placky. Na půlku placky dejte čtvrtinu nadrobeného balkánského sýru, překlopte, spojte okraje a měly by vám vzniknout kapsy.
02.
Grilovací pánev rozpalte a nasucho na ně dejte pljeskavice opéct z obou stran, dokud nezhnědnou. Pak oheň stáhněte a dopékejte nebo grilujte ještě asi 10 minut.
03.
V mističce smíchejte olej s česnekem a během grilování maso průběžně mašlovačkou důkladně potírejte.
Jako příloha jsou vhodné rozmačkané uvařené batáty a ogrilované fazolové lusky, pljeskavice ale chutnají skvěle i s chlebem, salátem nebo bramborami.