Hlavní obsah
3,2
(81)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tenhle recept pochází z Itálie a hraje v něm důležitou roli kapusta… Že ji dvakrát nemusíte? Jenomže Italové opravdu umějí se surovinami kouzlit. Zahoďte předsudky a uvařte si pohankové těstoviny se sýrem a kapustou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g pohankových těstovin
  • 4 listy kapusty
  • 2 ks brambor
  • 120 g sýru fontina
  • 2 lžíce parmazánu
  • 40 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
Článek

Postup:

01.

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a řádně ji osolte. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory a vařte 5 minut.

02.

Mezitím vyberte hezké kapustové listy, omyjte je a nakrájejte na širší proužky. Přidejte společně s těstovinami do hrnce k bramborám a společně vařte ještě 8 až 10 minut.

03.

Rozpusťte v rendlíku máslo, přidejte nakrájený česnek a krátce opečte. Jakmile začne hnědnout, odstavte. Sýr fontina nakrájejte na menší kostky.

04.

Uvařené těstoviny se zeleninou sceďte. Polovinu dejte do servírovací mísy, poklaďte sýrem, zasypejte částí parmazánu a přidejte druhou polovinu. Přilijte česnekové máslo, zbytek parmazánu a ihned servírujte.

Tip

Jako většina italských receptů je i tenhle rychlý, jednoduchý a skvělý, musíte ale vybrat co nejlepší suroviny. Pizzoccheri jsou těstoviny z pohankové mouky, které daly jméno celému pokrmu. Nenahrazujte je obvyklými těstovinami – široké nudle z pohankové mouky koupíte běžně v obchodě.

K česneku přidejte lístek nebo dva čerstvé šalvěje.

Načítám