Článek
Postup:
01.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a řádně ji osolte. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory a vařte 5 minut.
02.
Mezitím vyberte hezké kapustové listy, omyjte je a nakrájejte na širší proužky. Přidejte společně s těstovinami do hrnce k bramborám a společně vařte ještě 8 až 10 minut.
ITALSKÁ KUCHYNĚ INSPIROVALA CELÝ SVĚT
03.
Rozpusťte v rendlíku máslo, přidejte nakrájený česnek a krátce opečte. Jakmile začne hnědnout, odstavte. Sýr fontina nakrájejte na menší kostky.
04.
Uvařené těstoviny se zeleninou sceďte. Polovinu dejte do servírovací mísy, poklaďte sýrem, zasypejte částí parmazánu a přidejte druhou polovinu. Přilijte česnekové máslo, zbytek parmazánu a ihned servírujte.
Tip
Jako většina italských receptů je i tenhle rychlý, jednoduchý a skvělý, musíte ale vybrat co nejlepší suroviny. Pizzoccheri jsou těstoviny z pohankové mouky, které daly jméno celému pokrmu. Nenahrazujte je obvyklými těstovinami – široké nudle z pohankové mouky koupíte běžně v obchodě.
K česneku přidejte lístek nebo dva čerstvé šalvěje.
Máte rádi zajímavou kapustovou chuť? Udělejte si vepřovou se špenátem z kapusty, kapustový nákyp s těstovinami, kapustovou polévku se zeleninou anebo křupavé kapustové karbanátky bez masa. Nebo se pustíte do kapustových závitků s mletým masem?