Hlavní obsah
3,0
(137)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Honí vás mlsná na pizzu? Zadělejte těsto hned po příchodu z práce a pak už je to rychlovka. Stačí přidat pořádnou vrstvu náplně a strčit do trouby.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Těsto
  • 10 g droždí
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • 120 g polohrubé mouky
  • 140 g hladké mouky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • hladká mouka
Náplň
  • 1/2 plechovky krájených sterilovaných rajčat s česnekem
  • 75 g pikantního salámu
  • 3 ks žampionů
  • extra panenský olivový olej
  • 1 hrnek mozzarelly
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Droždí rozmíchejte s trochou cukru v asi 3 lžících vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

02.

Do mísy prosejte oba druhy mouky, přidejte sůl, olej, asi 120–150 ml vlažné vody a kvásek. Zadělejte hladké pružné těsto, které na dotek lehce lepí. Z těsta vytvarujte dva bochánky, přikryjte je čistou utěrkou, uložte na teplé místo a nechte asi 1,5 hodiny kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

03.

Suroviny vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu, žampiony nakrájejte na plátky. Troubu zapněte na 250 °C, pokud tolik neumí (většina končí na 225 °C), tak aspoň na maximum. Dejte nahřát do trouby žáruvzdornou pánev. 

04.

Těsto vytáhněte do tvaru kruhu a urovnejte ho do pánve, aby zůstal vyšší okraj. Na dno vzniklé „misky“ dejte rajčata, poklaďte salámem a plátky žampionů a posypte sýrem. Surovinami rozhodně nešetřete! Pracujte co nejrychleji, ať pánev moc nevychladne – těsto se musí na horkém podkladu rychle zatáhnout, jinak se spíš dusí než peče a po křupavosti není ani stopa.

05.

Pečte asi 10 minut dozlatova a ihned podávejte!

Načítám