Hlavní obsah
3,2
(76)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Toto jednoduché a chutné občerstvení můžete naservírovat návštěvě, ale i rodině jako rychlou večeři. Představíme vám dvě verze: se slaninou a čedarem a s bazalkovým pestem a parmazánem. A pokud nespěcháte, těsto na pizzu si můžete udělat domácí.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
16 tyčinek
  • 2 balení těsta na pizzu
Na slaninové s čedarem
  • 70 g anglické slaniny
  • 70 g čedaru
  • 3 lžíce rajčatové omáčky
Na bazalkové
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 2 hrsti parmazánu
Článek

Postup

01.

Nastrouhejte sýr čedar, horkovzdušnou troubu předehřejte na 230 stupňů a obě těsta na pizzu rozbalte, jedno dejte na lehce pomoučený vál.

02.

Jednu polovinu rozváleného těsta pomažte rajčatovým sugem a druhou polovinu bazalkovým pestem. Na rajčatové sugo poklaďte plátky slaniny a posypte nastrouhaným čedarem. Část s pestem posypte strouhaným parmazánem. 

03.

Nyní přiklopte druhým rozváleným těstem, tuto naplněnou placku nakrájejte na asi 2–3 cm proužky. Aby nebyly tak dlouhé, můžete je rozkrojit ještě napříč. Nyní každý proužek opatrně zatočte, aby vznikla efektní spirála a ty dejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. 

04.

Pizza tyčinky pečte v horkovzdušné troubě dokud nezačnou zlátnout, to je cca 15–20 minut. Pozor, aby se sýr nezačal připalovat, zhořkl by. 

Foto: Svatava Vašková

Pizza tyčinky můžete servírovat teplé i studené Foto: Svatava Vašková

Načítám