Článek
Postup
01.
Nastrouhejte sýr čedar, horkovzdušnou troubu předehřejte na 230 stupňů a obě těsta na pizzu rozbalte, jedno dejte na lehce pomoučený vál.
02.
Jednu polovinu rozváleného těsta pomažte rajčatovým sugem a druhou polovinu bazalkovým pestem. Na rajčatové sugo poklaďte plátky slaniny a posypte nastrouhaným čedarem. Část s pestem posypte strouhaným parmazánem.
03.
Nyní přiklopte druhým rozváleným těstem, tuto naplněnou placku nakrájejte na asi 2–3 cm proužky. Aby nebyly tak dlouhé, můžete je rozkrojit ještě napříč. Nyní každý proužek opatrně zatočte, aby vznikla efektní spirála a ty dejte vedle sebe na plech s pečicím papírem.
04.
Pizza tyčinky pečte v horkovzdušné troubě dokud nezačnou zlátnout, to je cca 15–20 minut. Pozor, aby se sýr nezačal připalovat, zhořkl by.