Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na menší plátky. Pak je naklepejte z obou stran, osolte a nechte stranou.
02.
Do větší mísy dejte mouku, přidejte pivo, do směsi pak vmíchejte papriku, majoránku, vejce a hořčici. Vše důkladně metličkou prošlehejte. Podle chuti ještě osolte.
03.
Do hotové směsi pak přidejte plátky masa a důkladně je z obou stran obalte. Takto připravené řízky nechte cca 10 minut stát, aby pěkně nasákly.
04.
V hlubší pánvi rozpalte olej a smažte řízky z obou stran dozlatova. Pokládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Tip
Hotové řízky chutnají nejlépe s bramborovou kaší, ale můžete si k nim připravit i pečené brambory nebo si na nich pochutnat jen tak s chlebem a kyselou okurkou.
Lahůdka jsou také pivem podlité pečené vepřové ocásky s česnekem.