Hlavní obsah
2,9
(587)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jsou lahodné, šťavnaté a už nebudete chtít jiné. Pivní řízky chutnají skvěle s kaší, chlebem i bramborovým salátem.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g vepřového masa
  • 1 lžička soli
  • 150 ml světlého piva
  • 1 ks vejce
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 dl oleje
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na menší plátky. Pak je naklepejte z obou stran, osolte a nechte stranou.

02.

Do větší mísy dejte mouku, přidejte pivo, do směsi pak vmíchejte papriku, majoránku, vejce a hořčici. Vše důkladně metličkou prošlehejte. Podle chuti ještě osolte.

03.

Do hotové směsi pak přidejte plátky masa a důkladně je z obou stran obalte. Takto připravené řízky nechte cca 10 minut stát, aby pěkně nasákly.

04.

V hlubší pánvi rozpalte olej a smažte řízky z obou stran dozlatova. Pokládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

Tip

Hotové řízky chutnají nejlépe s bramborovou kaší, ale můžete si k nim připravit i pečené brambory nebo si na nich pochutnat jen tak s chlebem a kyselou okurkou.

Související témata:

Načítám