Článek
Postup:
01.
Ve vodní lázni si rozpusťte máslo. Mezitím si smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. Přidejte podmáslí a vajíčka. Vše dobře promíchejte a propojte s rozpuštěným máslem. Na závěr přimíchejte silnější černé pivo a 2 lžičky vanilkového extraktu.
DALŠÍ INSPIRACE
02.
Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané dortové formy. Pečte v předehřáté trubě na 180 stupňů asi jednu hodinu.
03.
V době, kdy se vám peče korpus, si připravte krém. Promíchejte mascarpone, smetanu, moučkový cukr a vyškrabaná semínka z vanilkového lusku. Šlehačem vyšlehejte dotuha a dohladka. Krém si vložte do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou.
04.
Upečený korpus vodorovně dvakrát rozřízněte na tři patra. Každé postupně potřete arašídovým máslem (které by mělo být co nejjemnější, aby se dobře roztíralo), a nastříkejte silnou vrstvu krému, boky sestaveného dortu uhlaďte kulatým nožem. Vrchní patro potřete arašídovým máslem a dozdobte podle vlastní invence.
Jestli stále váháte s postupem, podívejte se na videonávod v pořadu Stream.cz Pivní republika.
Chcete zkusit i jiné zajímavé dorty? Tak zkuste třeba tento dýňový, po kterém se v redakci zaprášilo, a to i ve variantě s fíkovým krémem a mascarpone!