Článek
Postup
01.
V zadělávací míse rozdrobte droždí a utřete ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička.
02.
K ní přidejte chlebovou mouku, ohřáté světlé pivo a sůl. Hnětením zadělejte těsto. Asi po pěti minutách hnětení přidejte lněná semínka, drcený kmín a smaženou cibulku. Hnětením je zapracujte do těsta.
03.
Zadělané těsto dejte kynout na cca 60 minut na teplé místo. Po této době z těsta vytvořte šišku a přendejte ji do sádlem vymazané formy na chlebíček. Chléb opět nechte kynout 30 minut.
BLÝSKNĚTE SE I DALŠÍMI RECEPTY NA DOMÁCÍ PEČIVO:
04.
Mezitím horkovzdušnou troubu předehřejte na 220 stupňů. Na dno trouby položte litinový hrnec s vodou, aby se vytvořila pára.
05.
Nakynutý chléb dejte péct na cca 20–30 minut. Hotový nechte asi 5 minut ve formě a pak ho vyklopte vychladnout na drátěnou mřížku.