Hlavní obsah
3,0
(142)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Dnešní tip na domácí pečivo voní pivem a smaženou cibulkou. Tu si můžete dozlatova orestovat doma nejlépe na sádle, nebo použít kupovanou. Recept je jednoduchý, tak se do něj pusťte a oslňte rodinu křupavou pochoutkou.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chléb
  • 420 g chlebové mouky
  • 300 ml světlého piva
  • 1,5 lžičky soli
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžičky lněných semínek
  • 1 vrchovatá lžíce cibule
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 1 lžička sádla
Článek

Postup

01.

V zadělávací míse rozdrobte droždí a utřete ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička.

02.

K ní přidejte chlebovou mouku, ohřáté světlé pivo a sůl. Hnětením zadělejte těsto. Asi po pěti minutách hnětení přidejte lněná semínka, drcený kmín a smaženou cibulku. Hnětením je zapracujte do těsta.

03.

Zadělané těsto dejte kynout na cca 60 minut na teplé místo. Po této době z těsta vytvořte šišku a přendejte ji do sádlem vymazané formy na chlebíček. Chléb opět nechte kynout 30 minut.

04.

Mezitím horkovzdušnou troubu předehřejte na 220 stupňů. Na dno trouby položte litinový hrnec s vodou, aby se vytvořila pára.

05.

Nakynutý chléb dejte péct na cca 20–30 minut. Hotový nechte asi 5 minut ve formě a pak ho vyklopte vychladnout na drátěnou mřížku. 

Foto: Svatava Vašková

Na krájení chleba ráda použivám bambusový nůž na pečivoFoto: Svatava Vašková

Související témata:

Načítám