Článek
Postup
01.
Mléko a vejce předem vyndejte z lednice a pracujte s nimi, až budou mít pokojovou teplotu. Vyloupané nesolené pistácie namelte najemno. Troubu dejte předehřát na 180 stupňů.
02.
Hladkou mouku s práškem do pečiva prosejte do mísy přes jemné síto. Zamíchejte k nim hnědý cukr, sůl a namleté pistácie.
03.
V jiné míse ruční metlou prošlehejte vejce s mlékem, olejem a pistáciovou pastou (tu koupíte například v cukrářských potřebách nebo obchodech s váženými ořechy). Nyní postupně zamíchejte sypké suroviny do tekuté směsi.
04.
Vzniklé těsto pak nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku a tu dejte péct do předehřáté trouby přibližně na 40 minut. Zdali je hotová, vyzkoušejte špejlí. Po upečení ji vyklopte z formy a nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Bábovka je prostě klasika. Pokud vás zrovna tato nezaujala, vyberte si některý jiný z dalších receptů na bábovku.