Článek
Postup
01.
Do mísy dejte žloutky, přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, podmáslí a olej. Ušlehejte hladké těsto.
02.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Piškot pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
03.
Mezitím vyklopte do mísy mascarpone a tvaroh. Přidejte cukr a ušlehejte hladký krém. Polovinu jahod rozmačkejte a vmíchejte do krému. Želatinu v prášku připravte podle návodu.
04.
Želatinu vmíchejte do krému, ihned důkladně prošlehejte a rozetřete na vychladlý piškot. Krém uhlaďte a nechte ztuhnout. Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Můžete ji také rozehřát ve vodní lázni, natřít na alobal, nechat ztuhnout a poté nalámat.
05.
Nakonec koláč nakrájejte na řezy a ozdobte zbylými jahodami a čokoládou.